bai long čaj

Bai Long Čaj: Blaga Elegancija Bijelog Čaja

Bai Long Čaj

Bai Long čaj, poznat i kao White Dragon Pearls, je organski bijeli čaj koji potječe iz Fudinga u provinciji Fujian. Ovaj čaj se proizvodi od mladih pupoljaka i listova koji se ručno oblikuju u male perle. Rezultat je svijetli, nježni napitak s blagim drvenastim mirisom. Profil okusa ima note yuzu voća i sijena, s čistim, svježim afterokusom.

Bai Long Xu, također poznat kao White Dragon Whiskers, je bijeli čaj iz Yunnana. Veliki mladi pupoljci s planine Baiyingshan daju ovom čaju njegovo poetsko ime zbog njihovog izuzetno dugog, zakrivljenog oblika i blijede boje dlakavih dlačica. Ovaj čaj daje bogat, sladak i kompleksan napitak s mirisom svježe ubranih cvjetova, zahvaljujući visokoj koncentraciji mirisnih aminokiselina.

Bai Hao, poznat i kao Taiwan’s Beauty, je oolong čaj koji dolazi iz Hsinchu Countyja na Tajvanu. Ovaj čaj ima karakterističan miris meda, cvijeća i zrelih breskvi. Pupoljci s bijelim vrhovima zajedno s gornja dva lista daju mu jedinstvenu aromu i okus.

Bai čajevi su također dostupni u drugim varijantama, kao što su Bai Supertea, koji kombinira čaj s voćnim okusima i dodatkom antioksidansa. Svaki gutljaj Bai čaja donosi osvježenje i koristi vašem tijelu, bez umjetnih zaslađivača i s minimalnom količinom šećera.

Bai Long čaj ima nekoliko karakteristika koje ga razlikuju od drugih bijelih čajeva

  1. Pupoljci i listovi: Bai Long čaj se proizvodi od mladih pupoljaka i gornjih listova čajne biljke. Ova kombinacija daje mu nježan okus i svijetlu boju.
  2. Ručno oblikovanje: Listovi se ručno oblikuju u male perle, što je specifično za Bai Long čaj. Ovaj proces čini ga jedinstvenim i estetski privlačnim.
  3. Okus i aroma: Bai Long čaj ima blag, drvenast miris s notama yuzu voća i sijena. Profil okusa je svjež i čist, s blagim afterokusom.
  4. Različite sorte: Postoje različite varijante Bai čajeva, kao što su Bai Long Xu i Bai Hao, svaka s vlastitim karakteristikama i okusima.

Priprema Bai Long Čaja

Bai Long čaj se priprema vrlo slično kao zeleni čaj. Evo kako to možete učiniti:

  1. Temperatura vode: Zagrijte 200 ml vode na temperaturu od 85 do 90°C. To je važno kako bi se očuvali okusi i arome čaja.
  2. Količina čaja: Stavite 1 čajnu kesicu Bai Long čaja ili još bolje, 3 grama osušenih listića čaja u čajnik.
  3. Prelijevanje: Prelijte čaj vodom i pričekajte maksimalno 2 minute. Ako želite eksperimentirati, možete kraće držati listiće u vodi (npr. 1 minutu) i postupno produžiti vrijeme kako biste postigli optimalnu aromu.
  4. Višestruko prelijevanje: Kvalitetan Bai Long čaj možete preliti vodom više puta. Svaki put ćete osjetiti kako se snaga i intenzitet arome mijenjaju, a uživat ćete u svim nijansama.
  5. Certificirani organski čaj: Odaberite Bai Long čaj koji ne sadrži ostatke teških metala, pesticida, herbicida i fungicida.

Uživajte u istraživanju svijeta bijelog čaja i otkrijte što Bai Long čini posebnim! 🍵

Možda ste propustili