5 Vrsta Veganskih Pesto Umaka – 2 Zelena i 3 Crvena
Veganski Pesto Umaci – 2 Zelena i 3 Crvena
Pesto umaci su brzi, ukusni i svestrani, a mogu se pripremiti u zelenoj i crvenoj varijanti. Veganski pesto idealan je dodatak za tjestenine, pizze, sendviče ili kao premaz na tostirani kruh. Donosimo vam recepte za dva zelena i tri crvena pesto umaka koji će dodati okus i boju vašim jelima!
1. Klasični zeleni pesto od bosiljka
Sastojci:
- 1 šalica svježeg bosiljka
- 1/2 šalice oraha (ili badema)
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- Sok od pola limuna
- Sol i papar po ukusu
Priprema:
- Stavite sve sastojke u blender i miksajte dok ne postignete željenu teksturu. Dodajte više maslinovog ulja ako želite rijeđi pesto.
- Začinite solju i paprom po ukusu.
- Ovaj klasični pesto savršen je za tjesteninu, povrće i salate.
2. Zeleni pesto od špinata i avokada
Sastojci:
- 1 šalica svježeg špinata
- 1 zreli avokado
- 1/4 šalice sjemenki suncokreta ili badema
- Sok od pola limuna
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- Sol i papar po ukusu
Priprema:
- Sve sastojke stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
- Po potrebi dodajte malo više ulja ili vode za kremastiju konzistenciju.
- Ovaj pesto je bogat i kremast, idealan kao premaz za sendviče ili kao dip.
3. Crveni pesto od sušenih rajčica i badema
Sastojci:
- 1 šalica sušenih rajčica (po mogućnosti iz ulja, ocijeđene)
- 1/4 šalice badema ili oraha
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- 1 češanj češnjaka
- Prstohvat crvene paprike (za ljutinu, po želji)
- Sol i papar po ukusu
Priprema:
- Sušene rajčice, bademe, češnjak i ulje stavite u blender.
- Miksajte dok ne postignete glatku konzistenciju. Dodajte više ulja po potrebi.
- Začinite solju i paprom te dodajte prstohvat crvene paprike ako želite ljutkast okus. Ovaj pesto je odličan kao dodatak tjestenini, povrću s roštilja ili kao premaz na kruhu.
4. Crveni pesto od pečene paprike i orašastih plodova
Sastojci:
- 2 crvene paprike (pečene i oguljene)
- 1/4 šalice oraha ili indijskih oraščića
- 1 češanj češnjaka
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- Prstohvat dimljene paprike u prahu (po želji)
- Sol i papar po ukusu
Priprema:
- Paprike, orašaste plodove i češnjak stavite u blender i miksajte dok smjesa ne postane glatka.
- Dodajte maslinovo ulje po potrebi kako biste dobili željenu konzistenciju.
- Začinite solju, paprom i prstohvatom dimljene paprike za dodatnu aromu. Ovaj pesto je izvrstan za tjesteninu ili kao dip uz povrće.
5. Crveni pesto od rajčica i oraha s bosiljkom
Sastojci:
- 1 šalica sušenih rajčica (ocijeđene)
- 1/4 šalice oraha
- 1/2 šalice svježeg bosiljka
- 1 češanj češnjaka
- 1/4 šalice maslinovog ulja
- Sok od pola limuna
- Sol i papar po ukusu
Priprema:
- Sušene rajčice, orahe, bosiljak i češnjak stavite u blender.
- Dodajte maslinovo ulje i miksajte dok ne postignete glatku konzistenciju.
- Po potrebi dodajte limunov sok, sol i papar po ukusu. Ovaj pesto je bogat okusom i savršeno pristaje uz kruh, tjesteninu i povrće s roštilja.
Savjeti za upotrebu i čuvanje pesto umaka
- Pesto možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u hladnjaku do tjedan dana.
- Dodajte malo maslinovog ulja na površinu kako bi pesto dulje ostao svjež.
- Pesto se može koristiti na tjestenini, kao dip, premaz za sendviče, ili kao dodatak juhama i varivima za dodatnu aromu.
Ovi veganski pesto umaci brzo su gotovi, a možete ih prilagoditi različitim jelima. Bez obzira na zelenu ili crvenu varijantu, svaki od njih pruža eksploziju okusa!
Post Comment
Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.