5 Novih Ukusnih Korejskih Veganskih Recepata

5 Novih Ukusnih Korejskih Veganskih Recepata

Korejski Veganski Stil i 5 Novih Ukusnih Recepata

Korejska kuhinja pruža pregršt okusa i tekstura koje se savršeno uklapaju u veganski način života. Oslanja se na svježe povrće, fermentirane namirnice i začinjene umake koji stvaraju savršenu ravnotežu okusa. Tofu, tempeh i humus su često u veganskim jelima, pružajući visokoproteinske alternative bez kompromitiranja okusa. U nastavku donosimo pet novih veganskih recepata inspiriranih korejskom kuhinjom.


1. Korejski tofu tacos

Sastojci:

  • 200 g tofua (narezano na kockice)
  • 2 žlice gochujang (korejska ljuta pasta)
  • 1 žlica soja sosa
  • 1 žlica rižinog octa
  • 1 žličica šećera
  • 8 malih tortilja
  • 1 šaka kiselog kupusa ili veganskog kimchija
  • Svježi korijander za ukras

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte gochujang, soja sos, rižin ocat i šećer.
  2. Pržite tofu na tavi dok ne postane hrskav, zatim ga ubacite u pripremljeni umak i dobro promiješajte.
  3. Zagrijte tortilje i napunite ih tofuom, kiselim kupusom ili kimchijem.
  4. Poslužite uz svježi korijander.

2. Korejska humus zdjela s povrćem

Sastojci:

  • 1 šalica humusa
  • 1 mrkva (narezana na trakice)
  • 1 tikvica (narezana na trakice)
  • 1/2 krastavca (narezan na trakice)
  • 1 šalica kuhane riže
  • 1 žlica soja sosa
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • Sezamove sjemenke za ukras

Priprema:

  1. Pripremite kuhanu rižu i stavite je na dno zdjele.
  2. Na rižu stavite nasjeckanu mrkvu, tikvicu i krastavac.
  3. Dodajte veliku žlicu humusa na sredinu zdjele.
  4. Prelijte soja sosom i sezamovim uljem te ukrasite sezamovim sjemenkama.

3. Vegan Bulgogi s tempehom

Sastojci:

  • 200 g tempeha (narezano na tanke ploške)
  • 3 žlice soja sosa
  • 1 žlica sezamovog ulja
  • 1 žlica rižinog octa
  • 2 češnja češnjaka (nasjeckana)
  • 1 žlica smeđeg šećera
  • 1 žlica gochujang

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte soja sos, sezamovo ulje, rižin ocat, češnjak, šećer i gochujang.
  2. U marinadu stavite tempeh i ostavite ga da odstoji najmanje 30 minuta.
  3. Pržite tempeh u tavi dok ne postane hrskav.
  4. Poslužite uz rižu i povrće po izboru.

4. Korejski veganski ramyeon

Sastojci:

  • 1 paket veganskih instant rezanaca
  • 1 žlica gochujang
  • 1 šalica povrtnog temeljca
  • 1 mrkva (narezana na trakice)
  • 1 šaka špinata
  • 1 crvena paprika (narezana na trakice)
  • 1 žlica soja sosa
  • 1 žličica sezamovog ulja

Priprema:

  1. Skuhajte rezance prema uputama na pakiranju.
  2. U tavi zagrijte povrtni temeljac, dodajte gochujang, soja sos i sezamovo ulje.
  3. Dodajte povrće i kuhajte dok ne omekša.
  4. Ubacite skuhane rezance i dobro promiješajte. Poslužite toplo.

5. Tofu s glaziranim sezamom

Sastojci:

  • 200 g tofua (narezano na kockice)
  • 2 žlice soja sosa
  • 1 žlica meda ili javorovog sirupa
  • 1 žličica sezamovog ulja
  • 1 žlica sezamovih sjemenki
  • 1 crvena paprika (narezana na trakice)
  • 1 mrkva (narezana na trakice)

Priprema:

  1. Pržite tofu na sezamovom ulju dok ne postane zlatno smeđi.
  2. U tavi pomiješajte soja sos, med ili javorov sirup i dodajte tofu.
  3. Dodajte sezamove sjemenke i pržite još nekoliko minuta.
  4. Poslužite uz prženo povrće i kuhanu rižu.

Ovi veganski korejski recepti pružaju savršen balans bogatih okusa, svježine i nutritivnih vrijednosti, omogućujući vam da uživate u veganskoj prehrani uz uzbudljive korejske kulinarske tradicije. Tofu, tempeh i humus su sjajni, dok fermentirana jela poput kimchija donose dodatnu dozu probiotika i zdravlja.

Možda ste propustili