5 Novih Ukusnih Korejskih Veganskih Recepata
Korejski Veganski Stil i 5 Novih Ukusnih Recepata
Korejska kuhinja pruža pregršt okusa i tekstura koje se savršeno uklapaju u veganski način života. Oslanja se na svježe povrće, fermentirane namirnice i začinjene umake koji stvaraju savršenu ravnotežu okusa. Tofu, tempeh i humus su često u veganskim jelima, pružajući visokoproteinske alternative bez kompromitiranja okusa. U nastavku donosimo pet novih veganskih recepata inspiriranih korejskom kuhinjom.
1. Korejski tofu tacos
Sastojci:
- 200 g tofua (narezano na kockice)
- 2 žlice gochujang (korejska ljuta pasta)
- 1 žlica soja sosa
- 1 žlica rižinog octa
- 1 žličica šećera
- 8 malih tortilja
- 1 šaka kiselog kupusa ili veganskog kimchija
- Svježi korijander za ukras
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte gochujang, soja sos, rižin ocat i šećer.
- Pržite tofu na tavi dok ne postane hrskav, zatim ga ubacite u pripremljeni umak i dobro promiješajte.
- Zagrijte tortilje i napunite ih tofuom, kiselim kupusom ili kimchijem.
- Poslužite uz svježi korijander.
2. Korejska humus zdjela s povrćem
Sastojci:
- 1 šalica humusa
- 1 mrkva (narezana na trakice)
- 1 tikvica (narezana na trakice)
- 1/2 krastavca (narezan na trakice)
- 1 šalica kuhane riže
- 1 žlica soja sosa
- 1 žličica sezamovog ulja
- Sezamove sjemenke za ukras
Priprema:
- Pripremite kuhanu rižu i stavite je na dno zdjele.
- Na rižu stavite nasjeckanu mrkvu, tikvicu i krastavac.
- Dodajte veliku žlicu humusa na sredinu zdjele.
- Prelijte soja sosom i sezamovim uljem te ukrasite sezamovim sjemenkama.
3. Vegan Bulgogi s tempehom
Sastojci:
- 200 g tempeha (narezano na tanke ploške)
- 3 žlice soja sosa
- 1 žlica sezamovog ulja
- 1 žlica rižinog octa
- 2 češnja češnjaka (nasjeckana)
- 1 žlica smeđeg šećera
- 1 žlica gochujang
Priprema:
- U zdjeli pomiješajte soja sos, sezamovo ulje, rižin ocat, češnjak, šećer i gochujang.
- U marinadu stavite tempeh i ostavite ga da odstoji najmanje 30 minuta.
- Pržite tempeh u tavi dok ne postane hrskav.
- Poslužite uz rižu i povrće po izboru.
4. Korejski veganski ramyeon
Sastojci:
- 1 paket veganskih instant rezanaca
- 1 žlica gochujang
- 1 šalica povrtnog temeljca
- 1 mrkva (narezana na trakice)
- 1 šaka špinata
- 1 crvena paprika (narezana na trakice)
- 1 žlica soja sosa
- 1 žličica sezamovog ulja
Priprema:
- Skuhajte rezance prema uputama na pakiranju.
- U tavi zagrijte povrtni temeljac, dodajte gochujang, soja sos i sezamovo ulje.
- Dodajte povrće i kuhajte dok ne omekša.
- Ubacite skuhane rezance i dobro promiješajte. Poslužite toplo.
5. Tofu s glaziranim sezamom
Sastojci:
- 200 g tofua (narezano na kockice)
- 2 žlice soja sosa
- 1 žlica meda ili javorovog sirupa
- 1 žličica sezamovog ulja
- 1 žlica sezamovih sjemenki
- 1 crvena paprika (narezana na trakice)
- 1 mrkva (narezana na trakice)
Priprema:
- Pržite tofu na sezamovom ulju dok ne postane zlatno smeđi.
- U tavi pomiješajte soja sos, med ili javorov sirup i dodajte tofu.
- Dodajte sezamove sjemenke i pržite još nekoliko minuta.
- Poslužite uz prženo povrće i kuhanu rižu.
Ovi veganski korejski recepti pružaju savršen balans bogatih okusa, svježine i nutritivnih vrijednosti, omogućujući vam da uživate u veganskoj prehrani uz uzbudljive korejske kulinarske tradicije. Tofu, tempeh i humus su sjajni, dok fermentirana jela poput kimchija donose dodatnu dozu probiotika i zdravlja.
Post Comment
Morate biti prijavljeni da biste objavili komentar.